Een wens in een potje

Vele hartverwarmende reacties ontvingen de Lions, Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en de Stichting Vrienden van ZorgSaam vorig jaar kerst toen zij een “Doosje vol Geluk” aanboden aan bewoners en patiënten van ZorgSaam. Dit jaar hebben de partijen wederom de handen ineengeslagen. Met “Een wens in een potje” bezorgen de kinderen van de kinderopvang dit jaar lichtpuntjes bij mensen die dat zo hard nodig hebben.   

 

Rianne Vons, voorzitter van de Stichting Vrienden van ZorgSaam en tevens bestuurder Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen: “De kinderen van de kinderopvang zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het project “Een wens in een potje”. Ze hebben bloempotjes versierd in een kerstthema en daarop een kerstwens geschreven. Alle prachtig versierde potjes zijn voorzien van een cyclaam. In de week voor kerst bezorgen de kindjes de vele lichtpuntjes door deze “wensen in een potje” te overhandigen aan bewoners van de ouderenzorglocaties en patiënten in het ziekenhuis van ZorgSaam.”   

 

Omkijken naar elkaar 

Rianne: “Ze zeggen wel eens alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt niet alleen voor de plantjes, maar ook voor de kinderen. Voor het project “Een wens in een potje” wordt namelijk niet alleen geknutseld. We praten met de kinderen over eenzaamheid en naar elkaar omkijken. Wat betekent het geven van het plantje voor iemand? Wat betekent het om aandacht te hebben voor elkaar en voor elkaar te zorgen? Kortom, het project leert de kinderen iets over burgerschap en zo groeien ook zij weer als mens En natuurlijk “groeien” ook de ouderen en patiënten door de lichtpuntjes die de kinderen brengen.”  

 

'Kerst vind je niet in een winkel, maar in je hart'

Bekijk het item dat Omroep Zeeland maakte over de actie. 

 

'Een lieve actie van kinderen in Terneuzen'

Bekijk het item op het Jeugdjournaal (5:35 min).

 

'Een wens in een potje voor patiënten en bewoners van ZorgSaam'

Lees het artikel van het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad.   

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.