"...en ze werkten nog lang en gelukkig"

Wist je dat een depressie of burn-out op nummer 1 staat van de beroepsziekten? Maar liefst 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. De impact van een burn-out op het leven van een werknemer en zijn/haar omgeving is enorm. Daarnaast kost het een werkgever zo’n € 9.100,- aan verzuimkosten per werknemer (bron: TNO). Het is dus van belang om je personeel vitaal te houden en in te grijpen bij eerste signalen van een burn-out.
 
Als Vrienden van ZorgSaam helpen wij je daar graag bij en daarom organiseerden wij ons tweede online vitaliteitsevent “…en ze werkten nog lang en gelukkig”.

Hoofdspreker

Suzanne Vermuë, GZ-psycholoog bij ZorgSaam

“Hiervoor heb ik gewerkt als GZ-psycholoog bij HSK, een instelling waar onder andere ook burn-out problematiek wordt behandeld. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met deze problematiek. Tijdens het online event vertel ik over de symptomen bij burn-out, wat de verschillen zijn met een andere stoornissen, zoals depressie. Ook vertel ik waar je als leidinggevende op kan letten."

Terugkijken

Heb je de presentatie van Suzanne over burn-outs en de symptomen gemist? Kijk dan het event terug! En wil je alles nog eens rustig nalezen? Download dan de presentatie van Suzanne (pdf-bestand).

 

Ben jij onze nieuwe BFF?

Wij hopen dat je veel hebt opgestoken van ons online event. Wil je in de toekomst meer van dit soort events van de Vrienden van ZorgSaam bijwonen? Meld je dan aan als BedrijfsVriend van ZorgSaam!

 

Pitchers

Tijdens het online event vertelden specialisten uit regio in een korte pitch wat bedrijven en organisaties kunnen doen om hun medewerkers er weer bovenop te krijgen. De pitchers stellen zich hieronder aan je voor. En natuurlijk kan je alle pitches ook terugkijken!

Chiara Middelhuis, MIDDELHUIS & DE WIT
"Ik licht de werkwijze van MIDDELHUIS & DE WIT toe. Zo vertel ik hoe wij samen met de werkgever en de werknemer onderzoeken welke zorgen er bestaan en welke mogelijke oplossingen, interventies of slimme dingen bedacht kunnen worden om de zorgen (in werk en/of privé) op korte termijn positief te beïnvloeden. Het realiseren van een voor beide partijen gewenste situatie waarin sprake is van duurzame inzetbaarheid, werkplezier en voldoening in werk is het doel van onze ondersteuning." 

 

Bauke Boon, FITR company

“Bij FITR company begeleiden wij mensen via het BioCheck Fitheidsprotocol terug naar nieuwe energie. Bij chronische vermoeidheid, stressklachten en burn-outs is men niet in staat te herstellen in rust. Het constant ‘aan’ staan brengt disbalans in het lichaam. Het leren herstellen in rust door te trainen via een wetenschappelijk bewezen protocol, ademtherapie, monitoring en educatie over leefstijlbelastbaarheid is de basis om de balans terug te vinden.”

Sandra van Dorsselaer, leefstijl- en vitaliteitscoach

"Als coach help ik mensen, vanuit een holistische kijk, om zich gezond en vitaal te voelen. Dat bereik je door te doen waar je blij van wordt, waar je passie ligt. Door stil te staan bij het effect van gedachten en overtuigingen op emoties en gedrag. Maar ook door goed voor jezelf te zorgen. Tijdens het event vertel ik meer over de relatie tussen slapeloosheid en stress/burn-outs."

John Behrens, adviseur zorg en bedrijfszorg CZ

"Veel werkgevers willen hun medewerkers wel helpen bij gezondheidsvragen of een gezonde leefstijl, maar weten vaak niet hoe. CZ helpt. Door samen met u te werken aan de gezondheid van medewerkers. We doen dat in 4 stappen: we geven u inzicht in arbeidsrisico’s, we adviseren over en organiseren voor u de beste passende interventies, we brengen in kaart welke financieringsoplossingen er voor uw gezondheidsbeleid zijn en tot slot helpen we uw medewerkers om zélf succesvol met gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan."

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.