"...en ze werkten nog lang en gelukkig - deel 2"

12 juli   |  14:00 tot 17:00 uur  |  M2Go City Terneuzen

Ons succesvolle webinar "... en ze werkten nog lang en gelukkig" kreeg dit jaar een live vervolg! Of het een geslaagd event was? JA! Wat een mooie middag met zoveel deelnemers uit verschillende branches en inspirerende sprekers. 

Werkgeluk in techniek, onderwijs, dienstverlening, industrie, zorg, logistiek... de deelnemers deelden tussendoor en na afloop ook onderling enthousiast wat zij zelf doen. Nieuwe contacten werden gelegd, ideeën voor een vervolg kwamen ook al boven borrelen.

Als bestuur kijken we met een heel goed gevoel terug op onze eerste fysieke bijeenkomst, geweldig om jullie allemaal live te mogen ontmoeten. Heel veel dank aan alle deelnemers en natuurlijk onze sprekers en op naar het volgende event!

 

Sprekers en presentaties

Hoe zorg je dat jouw organisatie aantrekkelijk is voor werknemers om te (blijven) werken? Onze sprekers uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs deelden hun ervaringen en praktische voorbeelden. 

Christine Bender

Coaching & Consulting

Wat Christine betreft is "werkgeluk" een van de mooiste onderwerpen in het zakenleven en tegelijkertijd ook enorm uitdagend. Je hebt al van alles gehoord, van alles geprobeerd, er zijn zo veel mogelijkheden, maar wat is nu echt dé oplossing? Daar heeft Christine het met de deelnemers van het event over gesproken. 

Marieke de Bruijckere

Eigenaar & Job-recruiter Klikwerk

"Werkgeluk is dé magneet om werknemers aan een organisatie te binden maar ook om nieuw talent aan te trekken. Werkgeluk zit in meer dan een tof bedrijfsfeest, een kaart op je verjaardag of flexibele werktijden. Echt werkgeluk begint bij de basis en de vraag: in hoeverre komen de innerlijke drijfveren van een medewerker overeen met de  huidige functie en de werkomgeving waar hij of zij zich in bevindt? Als er op dat vlak geen goede of onvoldoende match is, zal de medewerker nooit écht werkgeluk ervaren en wordt nooit de volle potentie van deze persoon benut. Zonde voor zowel werkgever als werknemer!"

Maar hoe kom je nou achter die innerlijke drijfveren van je medewerkers terwijl ze vaak zelf eigenlijk niet zo goed weten wat hen drijft? Marieke liet tijdens haar workshop zien je dat tastbaar en meetbaar maakt.

Bekijk de presentatie van Marieke (pdf-bestand).

Marjolein Faasse

Directrice van bassischool de Nobelhorst in Hulst

Marjolein ging tijdens haar workshop dieper in op het thema werkgeluk. Wat is er zo functioneel aan een geluksgevoel op je werkplek? Wat levert het je werkplek op en wat vraagt het van een leidinggevende? Ook deelden ze haar eigen ervaringen. 

Benieuwd wat werkgeluk volgens Marjolein is? (pdf-bestand)

Carine De Vos

Leidinggevende bij ZorgSaam op de OK 

Carine is een vitaliteitstraject gestart op de OK nadat een van de medewerkers aan de bel heeft getrokken met rugklachten. Dit traject beperkt en voorkomt verzuim!

Carine deelden samen met operatieassistente Noëlle hun verhaal en de ervaringen. 

Bekijk de presentatie (pdf-bestand).

Tabita Verburg 

Site Contract Operations Director bij Dow Benelux

Wat kan je doen om medewerkers vitaal en gelukkig te houden? Dow Benulux gaf een inkijkje in de verschillende faciliteiten die zij hun medewerkers aanbieden.   

Hartelijk dank aan alle sprekers voor het delen van hun ervaringen! 

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.