Geluk geef je door! 

Eenzaamheid onder ouderen groeit, zeker in deze onzekere tijden met corona. De Stichting Vrienden van ZorgSaam wil daar verandering in brengen. Samen met de Lions en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zijn ze daarom het project “Doosje vol Geluk” gestart. Een lichtpuntje voor bewoners van alle ouderenzorglocaties en patiënten in het ziekenhuis van ZorgSaam. 

 

Rianne Vons, voorzitter van de Stichting Vrienden van ZorgSaam en tevens bestuurder Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen: “De (1800!) kinderen van de kinderopvang hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het project “Doosje vol Geluk”. Ze hebben kleine plastic doosjes versierd en gevuld met prachtige knutselwerkjes, zoals tekeningen, lieve briefjes en kettingen. Tegelijkertijd leerden ze ook iets over burgerschap. In de groep hebben ze namelijk gesproken over eenzaamheid en omkijken naar elkaar. Wat kan het geven van een “Doosje vol Geluk” betekenen voor iemand anders?”

 

 

Duurzaam en sociaal 

Naast aandacht voor de medemens, is er ook aandacht voor duurzaamheid. Rianne: “Het project is een initiatief van duurzaam onderneemster Juliette de Wette. De kleine plastic doosjes die voor het project gebruikt worden zijn afgekeurde producten die vernietigd zouden worden. Medewerkers van een sociale werkplaats maken de doosjes gereed voor verzending naar de deelnemende scholen en kinderopvangorganisaties. Die stoppen er de meest creatieve werkjes in stoppen en geven het weer door aan iemand die dit gebaar goed kan gebruiken.”

 

Officiële overhandiging

De doosjes worden in de week voor kerst uitgedeeld op alle locaties van ZorgSaam. Rianne: “We wilden de doosjes samen met de kinderen gaan uitdelen aan de bewoners en patiënten van ZorgSaam. Helaas laat de huidige coronasituatie dat niet toe. Daarom overhandigen we de doosjes op alle locaties symbolisch aan een medewerker van ZorgSaam. Dat doen we met een paar kindjes buiten en op veilige afstand. Want de gezondheid van iedereen staat natuurlijk voorop!”

 

Tessa (8), Yinthe (8) en Yannic (10) overhandigen hun 'Doosjes vol Geluk' aan bewoners van Bachten Dieke. Lees het artikel over dit project op Omroep Zeeland en het artikel in de PZC.

 

 

Enkele reacties:

 

"Het toverde bij vele bewoners een lach op hun gezicht!"

 

"Veel bewoners waren ontroerd door het doosje."

 

"De bewoners vonden het een heel leuke attentie, waren er blij mee."

 

"Het is echt een doosje vol geluk, wat waren de bewoners blij met de mooie cadeaus van de kinderen. Er was ook wel wat verdriet omdat alles op afstand was en de bewoners het contact misten met de kinderen."
 

"Bewoners reageerden heel emotioneel, maar heel gelukkig op hun cadeautje."

Foto's van de overhandigingen op de locaties:

20211220_150517
Baronie
Baronie2
Baronie3
De-blauwe-hoeve
De-lange-Akkers
Emmaus-2
Emmaus
IMG-20211203-WA0005-(1)
IMG-20211220-WA0004
IMG-20211220-WA0010
IMG-20211220-WA0033
Korenmarkt
Rozenoord1
Stelle
Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.