Nachtwacht te bewonderen in Hooge Platen

 

Een bijzondere expositie in ouderenzorglocatie Hooge Platen in Breskens. Dankzij de Stichting Vrienden van ZorgSaam kunnen de bewoners, bezoekers en kunstliefhebbers daar de komende weken van wel heel dichtbij hét icoon van Nederland bewonderen: de Nachtwacht.

 

Rianne Vons, voorzitter Stichting Vrienden van ZorgSaam: “Voor bewoners van ouderenzorglocaties is het vaak niet meer mogelijk om een musea te bezoeken. Laat staan het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarom zijn wij bijzonder blij dat wij als Vrienden van ZorgSaam de ‘Nachtwacht on Tour’ naar Breskens hebben kunnen halen.”

 

Indrukwekkend

De levensgrote replica van de nachtwacht prijkt pontificaal in Het Paviljoen van Hooge Platen. Rianne: “Het is een indrukwekkend gezicht. Het doek is net zo groot als de echte Nachtwacht. Het is een replica, maar dus wel een levensechte. Bewoners kunnen lekker in Het Paviljoen zitten en op hun gemak het schilderij bewonderen. Daarnaast kunnen bewoners van Hooge Platen deelnemen aan een speciale workshop en prijsvraag. Kortom, een echte beleving voor de bewoners van Hooge Platen.

 

Over de Nachtwacht on Tour

De Nachtwacht is van 22 november tot en met 11 december 2023 te bezichtigen in Hooge Platen, Westlandstraat 4 in Breskens. Bezoekers die meer willen weten over de Nachtwacht kunnen terecht op de website www.beleefdenachtwacht.nl.  
 

Nachtwacht on tour wordt mogelijk gemaakt door Philips en de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds.

 

In de media

Omroep Zeeland maakte een reportage over de Nachtwacht in Breskens. Bekijk de reportage op de website van Omroep Zeeland

Bewoners poseren met de Nachtwacht op locatie Hooge Platen.

Terugblik Nachtwachtontour 
in Hooge Platen

3 weken lang (van 21 november tot 12 december) mochten we genieten van Nederlands grootste schilderij en wereldberoemde meesterstuk; De Nachtwacht van de schilder Rembrandt van Rijn. Een levensechte reproductie op ware grootte, die rondtoert door heel Nederland. In deze 3 weken waren er heel veel bezoekers vanuit het dorp Breskens, maar ook van daarbuiten. Bewoners en medewerkers van Hooge Platen poseerden samen voor de Nachtwacht voor een foto-shoot. Dagelijks kwamen er schoolklassen op bezoek en kregen les van de juf en de meester over de Nachtwacht en het leven van de schilder Rembrandt. Omroep Zeeland kwam op bezoek en interviewden de belangstellende kunstkenners en bewonderaars.

Het was een groot succes om de Nachtwacht in ons midden te hebben! Het zou voor het komende jaar heel mooi zijn als we de 4 beroemde schilderijen van Vermeer ook in Hooge Platen mogen aanschouwen. Wie weet...?

Arianne Koster, Welzijn Hooge Platen

IMG-20231216-WA0004
IMG-20231216-WA0006
IMG-20231216-WA0003
IMG-20231216-WA0002
IMG-20231216-WA0005-(1)
Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.