enjoyment-1869206_1920_aangepast___medialibrary_original_800_533

Samen stap voor stap vitaal

Bedankt voor je deelname aan ons online event “Samen stap voor stap vitaal”. Wij hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om binnen je eigen organisatie aan de slag te gaan met vitaliteit.

 

Een paar tips om je op weg te helpen (pdf-bestand).

Terugkijken

Wil je het plenaire programma met de presentaties nog eens op je gemak terugkijken? Wil je het samen met je collega bekijken of heb je misschien een stukje gemist? Geen probleem! Bekijk de opname hieronder. 

 

 

Breakout Rooms

In kleine groepen, de breakout rooms, hebben de deelnemers gediscussieerd over een aantal stellingen. Daaruit kwam het volgende naar voren:   

Veel organisaties zijn zoekende hoe ze vitaliteit op een aantrekkelijke manier kunnen aanbieden aan hun werknemers. Extra uitdagingen worden er gezien binnen organisaties waarbij medewerkers op diverse locaties werken en medewerkers fysiek zwaar werk leveren en de medewerkers die qua lifestyle een risico lopen. Hoe kan je hen motiveren aan hun vitaliteit te werken zonder dat het als een verplichting ervaren wordt? Hoe bereik je medewerkers die het zwaar hebben? Hoe werk je aan mentale gezondheid en hoe maak je het leuk en op maat. Het verzamelen van data is een uitdaging, maar wel noodzakelijk om het aanbod en de ondersteuning af te stemmen op de behoefte. 
De deelnemers zijn enthousiast over het delen van kennis en ervaringen. Er worden dan ook veel inspirerende voorbeelden gedeeld met elkaar. Een greep uit de vele voorbeelden: gratis fruit aanbieden, wandelen, cursus stoppen met roken, themaweek organiseren, samen sporten (evt. onder begeleiding van een instructeur), financiële ondersteuning bij sportabonnementen, sportevenementen en de deelname daaraan sponsoren en stimuleren, Fit2Work, wandelen tijdens een overleg i.p.v. zitten, gezondheidschecks etc. 

Tijdens het plenaire deel werd onder andere het nieuwe vitaliteitsportaal van ZorgSaam gepresenteerd “FitzMe”. Maar wat levert de investering in vitaliteit nou eigenlijk op? Het is natuurlijk geen verassing dat medewerkers die vitaal zijn en goed in hun vel zitten, minder vaak ziek, duurzamer inzetbaar én productiever zijn. 

Doe mee met onze Vitaliteitscommunity en -platform! 

Wij hopen dat we je geïnspireerd hebben om zelf, maar ook vooral samen aan de slag te gaan met vitaliteit! Als Vrienden van ZorgSaam willen wij organisaties in de regio daarbij helpen door samen te bouwen aan een Vitaliteitscommunity. Een platform waarop we “tips and trics” met elkaar delen en ervaringen uitwisselen en van daaruit activiteiten ontwikkelen. Doe je mee? Dan werken we samen aan vitale medewerkers, vitale bedrijven en een vitale regio.

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.