Word-Vriend-van-ZorgSaam-2

De QwiekUp

Deze week werd de QwiekUp officieel overhandigd aan de kinderafdeling van ZorgSaam. De QwiekUp is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van ZorgSaam en een donatie van Multraship. Het apparaat wordt o.a. ingezet voor kinderen die een ingreep moeten ondergaan.

Lees verder

20221220_154756

Een wens in een potje

Na de vele hartverwarmende reacties vorig jaar op het project "Samen geven we Geluk door" hebben de partijen wederom de handen ineengeslagen. Met “Een wens in een potje” bezorgen de kinderen van de kinderopvang dit jaar lichtpuntjes bij mensen die dat zo hard nodig hebben.  

Lees verder

Speelbord

Speelbord

Naar het ziekenhuis gaan is voor veel kinderen spannend. Wat afleiding en vermaak helpt om het bezoek wat minder spannend te maken. Daarom heeft Stichting Vrienden van ZorgSaam een nieuw speelbord geschonken aan de poli KNO in Ziekenhuis De Honte in Terneuzen.

Banner-uitsnede

Theatervoorstelling "Je kunt me gerust een geheim vertellen"

In Nederland hebben nu zo'n 290.000 mensen dementie. Dit aantal zal explosief stijgen naar 620.000 mensen in 2050. Bijna iedereen kent dus wel iemand in zijn/haar omgeving met dementie. Maar hoe ga je om met dementie? De voorstelling "Je kunt me gerust een geheim vertellen" geeft antwoorden en handvatten. En werd speciaal gespeeld voor medewerkers en vrijwilligers van ZorgSaam.

Lees verder

IMG_5764

Vrienden van ZorgSaam schenken kleding aan SEH

Patiënten die bij de spoedeisende hulp van ZorgSaam binnengebracht worden, kunnen vanaf vandaag het ziekenhuis verlaten in vervangende kleding. De Stichting Vrienden van ZorgSaam heeft namelijk nieuwe kleding geschonken.

Lees verder

 

"...en ze werkten nog lang en gelukkig"

Ons succesvolle webinar "... en ze werkten nog lang en gelukkig" kreeg dit jaar een live vervolg! Of het een geslaagd event was? JA! Wat een mooie middag met zoveel deelnemers uit verschillende branches en inspirerende sprekers.

De banen in Nederland liggen voor het oprapen. Gunstig voor werknemers, maar minder voor werkgevers. Geschikt personeel vinden wordt steeds lastiger. Des te belangrijker dus om je personeel te behouden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jouw organisatie aantrekkelijk is voor werknemers om te (blijven) werken?

Lees verder

 

Zorghelden bedankt!

Helaas is ook 2021 anders verlopen dan ieder van ons gehoopt had. Corona drukt nog steeds een stempel op ieders leven. Ook op de zorg. Daar is inmiddels de druk zo groot dat bepaalde afspraken en operaties noodgedwongen moeten worden uitgesteld. Alle zorgmedewerkers  doen hun uiterste best om iedereen toch goede zorg te kunnen blijven verlenen.

De Vrienden van ZorgSaam en de Lions hebben een enorme waardering voor het harde werk dat zij iedere dag leveren. Om ze daarvoor te bedanken deze videoboodschap.

funny-happy-excited-woman-sitting-table-working-laptop-co-working-office-wearing-glasses

"...en ze werkten nog lang en gelukkig"

Wist je dat een depressie of burn-out op nummer 1 staat van de beroepsziekten? Maar liefst 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. De impact van een burn-out op het leven van een werknemer en zijn/haar omgeving is enorm. Het is dus van belang om je personeel vitaal te houden en in te grijpen bij eerste signalen van een burn-out. Dit thema stond daarom centraal in ons tweede online vitaliteitsevent "...en ze werkten nog lang en gelukkig". 

Lees verder

Doosje-vol-geluk

​Samen geven we geluk door!

In deze onzekere tijd waarin corona nog steeds een grote rol speelt, zien we helaas eenzaamheid toenemen. Samen met Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en de Lions willen we daar verandering in brengen. Daarom starten we samen het project ‘Doosje vol geluk’.


Met een ‘Doosje vol geluk’ brengen we liefde en licht de wereld in. Gezien, gehoord, gewaardeerd voelen en verbinding maken, hiermee kan je het verschil maken voor ander. Kinderen van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen gaan creatief aan de slag en vullen een doosje voor een ander.

Lees verder

apple-2842929_1920

Webinar "Samen stap voor stap vitaal"

20 april 2021 was het eerste event van de Vrienden van ZorgSaam voor alle ondernemers, ​​MKB-ers, HR-managers, grote en kleine bedrijven uit Zeeuws-Vlaanderen: "Samen stap voor stap vitaal". 

Tijdens het interactieve event werden aansprekende voorbeelden uit de regio gedeeld. Zo vertelden Margie Nijs, Machteld Kips en Tonny de Waal van ZorgSaam over vitaliteit binnen hun organisatie. Van pilots tot het nieuwe vitaliteitsportaal en tips voor vitaliteitsinterventies passeerden de revue. Bauke Boon van FITR Company gaf inspirerende voorbeelden en praktische tips die iedereen binnen zijn/haar organisatie direct kan inzetten. En uiteraard was er ook ruimte voor interactie en deelden de deelnemers ervaringen uit. 

Heb je het event gemist? Kijk het dan terug!

Pubquiz-mozaiek_afbeeldingen-kleur

Online kerstevent voor onze zorgmedewerkers

Door de coronacrisis was 2020 voor zorgmedewerkers een bijzonder zwaar jaar. Zij hebben keihard gewerkt onder zware omstandigheden. Als Vrienden van ZorgSaam hebben wij enorm respect voor!

Om onze waardering tastbaar te maken en medewerkers een hart onder de riem steken, hebben wij in december 2020 een leuk online kerstevent voor hen georganiseerd. 

Online Pub-Quiz
Op drie verschillende avonden deden medewerkers van ZorgSaam mee aan een heuse online Pub-Quiz. Een interactief en ludiek event waar medewerkers in teamverband streden om unieke prijzen en natuurlijk de eeuwige roem. Niemand minder dan "dr. Maikel Harte"  presenteert op geheel eigen en ludieke wijze de avond.

Hartelijk dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze avond! ​​​​​